Reserveren

Wandeling naar le Hérou

De Wandeling naar le Hérou is niet voor iedereen weggelegd. Heb je last van hoogtevrees en heb je moeite met klimmen en klauteren, zoek dan een andere wandeling. Hou je wel van de hoogte, een spectaculaire afdaling langs een ketting van 60-80 meter en klimmen over rotsen, dan zit je hier goed. Echt waar, deze wandeling heeft alles in zich. Deze wandeling is maar 3,5 km maar door al het klimmen ben je wel een uurtje of 2 bezig. Onderstaande video laat zien hoe geweldig deze wandeling is!

Le Hérou is een smal en langwerpig schiereiland dat wordt omringd door de rivier de Ourthe. Over het het midden van dit schiereiland loopt een 1000 meter lange rotspartij, ook wel een crête geheten. Tijdens deze wandeling wandel je om het schiereiland heen, aan de oevers van de Ourthe. Je kan je auto parkeren bij het gesloten Hotel Belvédère des six Ourthes. In de zomermaanden staat er vaak een snackcar waar je eten en drinken kunt kopen.

Kleding- en Wandeladvies

Bij deze wandeling is het essentieel dat je goede wandelschoenen draagt. Ook is het raadzaam om voorzichtig te wezen, vooral als je naar het uitzichtpunt van de Hérou-rots klimt! Het wandelpad is onverhard en er moet soms stevig geklommen worden. Ook over obstakels. Dus neem niet teveel mee. In de wintermaanden is het niet aan te raden om de afdaling te maken via de ketting. Dit is te gevaarlijk.

Uitgeschreven wandelroute

Vanaf het parkeerterrein bij het Hotel Belvédère des six Ourthes begint de wandeling naar le Hérou. Je loopt richting het bos en vervolgens voel je dat de weg gaat dalen. Je ziet twee paden en welke je neemt maakt niet uit. Het linkerpad loopt dicht langs de linker rotswand én is wat moeilijker. Je moet hier echt opletten en rustig lopen. Vooral als het geregend heeft, en de stenen glad zijn, is een valpartij zo gebeurd. Na een paar honderd meter kom je aan een open plek waar je links én rechts de Ourthe ziet. Dit uitzicht is spectaculair!

De afdaling met ketting aan rotsen en bomen

Iets verder kom je op een moeilijk onderdeel van de wandeling. Je moet namelijk afdalen naar de Ourthe via kettingen in de rotsen. Deze doorgang is goed aangegeven aan de linkerkant. Je moet nu geen haast hebben en gewoon heel voorzichtig afdalen. Gewoon de ketting goed vasthouden en goed opletten waar je je voeten zet. En zo maak je de afdaling van ongeveer 80 meter op een veilige manier. Vervolgens wandel je langs de oevers van Ourthe. Zorg dat de rivier aan je linkerkant is. Op een gegeven moment wordt het echt spannend want er ligt een grote rots die het wandelpad versperd. Bij hoog water is er geen manier om droog deze rots te overwinnen. Je moet dan echt terug via de ketting omhoog. In het voorjaar en de zomer is het waterpeil laag en kan je al klimmend en klauterend om de rots heen klimmen.

Aan de oevers van Ourthe

Het wandelpad wordt na de rots weer snel zichtbaar en is goed te bewandelen. Je bent nu op de plek waar de rivier een draai maakt en dus ook aan het einde van het schiereiland. Het brede wandelpad volg je nu en dan kom je op het punt waar je de klim naar boven weer moet maken. Dit goed aangeduide pad is goed  te doen en na een korte klim sta je weer met beide voeten op de crête. Hier wordt je weer getrakteerd op het schitterende uitzicht op de Ourthe. En dan kan je de weg terugnemen naar het parkeerterrein van Hotel Belvédère.

Wandeling uitbreiden naar 13-15 km

Vind je de wandeling naar Le Hérou te kort? Dan kan je de wandeling eenvoudig uitbreiden. De wandeling langs de Wilde Ourthe kan je bijvoorbeeld aansluitend lopen voor het grootste gedeelte. Dan plak je er een kleine 10 km aan vast. Gewoon de bewegwijzering met en groene balk en nummer 6 volgen. Je komt dan uit in het dorpje Bérismenil en vanaf daar kan je de weg nemen naar Nandrin. En daar neem je in het centrum weer de Rue du Hérou naar het beginpunt.

Camping Les Passage
Rue pont de Marcourt 1
6987 Rendeux, België

T: +32 475 39 89 07
info@campinglepassage.be