Reserveren

Stuwmeer van Nisramont

Het stuwmeer van Nisramont ligt in de buurt van La Roche-en-Ardenne en is een leuke attractie, vooral in de zomermaanden. Het stuwmeer wordt gevoed door de rivier de Ourthe en heeft een oppervlakte van maar liefst 47 hectare. De stuwdam is 116 meter lang en maar liefst 16 meter hoog. Hier staat ook de waterkrachtcentrale die een groot deel van de omgeving van stroom voorziet.

De stuwdam is goed te bereiken en uw auto kunt u goed kwijt op het grote parkeerterrein. Vervolgens kunt u al lopend de stuwdam verkennen en genieten van het schitterende uitzicht. Het is ook aan te raden om de stuwdam in de avonduren te bezoeken want deze is dan sfeervol verlicht. De geoefende wandelaars kunnen het hele stuwmeer van Nisramont rondlopen. Er is een wandelroute van de maar 12 kilometer uitgestippeld!

In de zomer kunt u lekker vissen en zwemmen en natuurlijk talloze watersporten beoefenen. Ook is er een kleine cafetaria waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. De stuwdam is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 en in de maanden juli en augustus tot 19.30.

Adres:
Barrage de Nisramont, 1
6983 Nisramont – La Roche en Ardenne

Bron: https://ardennen.nl/attracties/stuwmeer-van-nisramont/

Camping Les Passage
Rue pont de Marcourt 1
6987 Rendeux, Belgiƫ

T: +32 475 39 89 07
info@campinglepassage.be