Reserveren

Museum Slag om de Ardennen in La Roche

Het Museum van de Slag om de Ardennen, het Musée de la Bataille des Ardennes, is gevestigd in het centrum van het kleine dorpje La Roche-en-Ardenne in de buurt van de rivier de Ourthe. Het museum is geopend in 1992 en is het enige museum over de Slag om de Ardennen dat aandacht schenkt aan de Britse troepen die meevochten. Het museum heeft een totale oppervlakte van 1000 m2 welke zijn verdeeld over drie etages. Voor de minder valide bezoekers is er een lift.

Het museum stelt meer dan 100 poppen tentoon welke Amerikaanse, Duitse, Britse en Schotse soldaten voorstellen. De poppen zijn volledig aangekleed in origineel uniform en originele bepakking. Er staan tevens twintig militaire voertuigen tentoongesteld. Daarnaast kunt u vele documenten, foto’s, een serie dia’s, persoonlijke bezittingen en wapens bekijken. Het museum is tevens in het bezit van een zeer zeldzame Engima machine. Deze codeermachine werd in 1928 door de Duitsers uitgevonden. In 1939 slaagden de Britten erin de code te breken zodat zelfs de geheime Duitse berichten konden worden ontcijferd.

De pronkstukken van het museum zijn een Bofors 40mm, een Half-track M16 uitgerust met 4.50mm kanonnen en bekend onder de naam “meat grinders”, Een Weasel M29, dit voertuig werd veel gebruikt door de vele sneeuwval en de enigma, de beroemde en zeer zeldzame codeermachine. Bekijk de website voor meer info.

Adres:
Rue Chamont 5
6980 La Roche-en-Ardenne

Bron: https://ardennen.nl/attracties/amerikaanse-tank-in-la-roche-en-ardenne/

Camping Les Passage
Rue pont de Marcourt 1
6987 Rendeux, België

T: +32 475 39 89 07
info@campinglepassage.be